تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۸
کد خبر : 7396

مظاهریان در بازدید از پروژه های محلی منطقه ۱۶ عنوان کرد: «مردم محوری»؛ شاخص اصلی برای سنجش پروژه های محله ای

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداریتهران، «مردم محوری» را از شاخص های سنجش پروژه هایمحلی عنوان کرد و گفت: تفاوت پروژه های محلی با سایر پروژه های عمرانی در میزان بودجه و یا نوع فعالیت عمرانی آن نیست. بلکه بناداریم با شنیدن صدای شهروندان محله، جلب مشارکت و دریافت نظرات مردم، برای

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداریتهران، «مردم محوری» را از شاخص های سنجش پروژه هایمحلی عنوان کرد و گفت: تفاوت پروژه های محلی با سایر پروژه های عمرانی در میزان بودجه و یا نوع فعالیت عمرانی آن نیست. بلکه بناداریم با شنیدن صدای شهروندان محله، جلب مشارکت و دریافت نظرات مردم، برای افزایش کیفیتزندگی در سطح محله در راستای تحقق شعار «تهران شهریبرای همه» گام برداریم.

به گزارش روابط عمومی معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، حامد مظاهریان در بازدید از پروژه های محلی منطقه ۱۶ ضمن تقدیر از اقدامات این منطقه برای توجه به خواسته های مردم اظهار داشت: خوشبختانه حرکت های خوبی برای اجرای این پروژه ها در سطح منطقه آغاز شده و با توجه به قوام هویت محله ای در منطقه ۱۶ باید اجرای پروژه های محلی به تقویت حس تعلق به محله منجر شود.

وی با اشاره به گفتمان سازی شهرداری تهران برای پرداختن به پروژه های محلی مورد نیاز مردم در کنار پروژه های کلان شهری، خاطرنشان ساخت: محله محوری بیش از یک دهه اخیر به عنوان رویکردهای مدیریت شهری مطرح شده اما هیچگاه به مکانیزم های عملیاتی مانند بودجه، برنامه، سیستمنظارت بر اقدامات با معیارهای قابل سنجش متصل نشده بود. اما اکنون این گفتمان از مرحله آکادمیک و نظری خارج شده و با توجه به نظر مساعد شهردار تهران و اتفاق نظر ایجاد شده در مدیریت شهری و همچنین تصویب بودجه مشخص، پروژه های محلی در یک مسیر مشخص قرار گرفته اند و در طی دو سال واقعیت خواهند یافت.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه در سال ۹۹ تحول قابل توجهی در محله های پایتخت رخ می دهد، اذعان داشت: همواره ایده های نو و اقدامات جدید شهرداری تهران در کشور الگوساز بوده است. بنابراین پیش بینی می کنم ظرف یکسال آینده،اجرای پروژه های محلی در بسیاری از شهرها تسری خواهد یافت و پرداختن عملی به خواست و نیاز واقعی مردم را از سویشهرداری ها شاهد خواهیم بود.

مظاهریان، سطوح سه گانه برنامه ریزی شهرداری تهران را برنامه ریزی برای شهر تهران، مناطق و محلات عنوان کرد و افزود: مفتخریم که شهرداری تهران بر اساس برنامه پیش میرود و با وجود تلاطمات و محدودیت های ناشی از وضعیتکنونی جامعه و کاهش درآمدهای شهری، با نگاه واقع گرایانه،انتظارات مدنظر را برآورده سازد.

وی، افزایش کیفیت زندگی شهروندان در محله ها، دریافتنظرات مردم درباره پروژه ها و جلب مشارکت شهروندان را از جمله خصلت های عمومی پروژه های محلی برشمرد وگفت: در دستورالعمل شهردار تهران نیز با شفافیت قید شده که پروژه های نگهداشت و اقدامات روزمره شهری جزو پروژه های محلینیست بلکه پروژه محلی باید کیفیت زندگی در محله را برای مردم آن محله ارتقاء بخشد.

به گفته مظاهریان، با اجرای پروژه های محلی بخشی از خدماتی که در سطح محله وجود ندارد برای شهروندان فراهم میشود. همچنین ارتقای کیفیت فضاها، پاتوق ها و فضاهایورزشی صورت می گیرد تا عدالت در توزیع خدمات در محلات شهر ارتقاء یابد.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداریتهران، مشارکت مردم را جزو لاینفک اجرای پروژه های محلی در شهر تهران دانست و افزود: باید نظر مردم برای نوع، سطح و اولویت بندی پروژه ها دریافت شود. به گونه ای که باید تاییدشهروندان در فرایند اجرای پروژه ها تعریف شود.

وی بر لزوم کسب نظر مشورتی شورایاران در پروژه های محلیتاکید کرد و گفت: به باور مدیریت شهری، نظر مردم تعیینکننده است و زمانی که قرار است پروژه ها برای آسایش مردم محله اجرا شود ملزم به دریافت نظرات آنان هستیم. شهرداریهای مناطق باید قبل از ورود به فاز عملیاتی، گزینه هایمختلف پیشنهادی را به مردم اعلام کرده و از طریق شورایاریها به عنوان نمایندگان مردم یا با ارتباط مستقیم با مردم مطرح کنند. بنابراین باید قبل از اجرای پروژه ها نظرات شورایاران به عنوان بخش مهمی از پروژه را دریافت کرده باشیم.

مظاهریان، «مردم محوری» را یکی از معیارهای سنجش پروژه های محلی دانست و افزود: تفاوت این پروژه ها با سایرپروژه های عمرانی در میزان ریالی بودجه و یا نوع فعالیتعمرانی آن نیست. بلکه برقراری ارتباط مستقیم با شهروندان محله، دریافت نظرات و شنیدن صدای آنان و اجرای آن در راستای پاسخ به نیاز مردم، فراهم سازی آسایش و آرامش آنان و کاهش معضلات محلی و درنهایت تحقق شعار «تهران شهریبرای همه» است.

وی تصریح کرد: زمانی که مردم از سوی مدیریت شهری به همکاری و مشارکت دعوت می شوند؛ بدون شک با اشتیاق با تسهیلگران محلی همراهی خواهند کرد.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداریتهران یادآور شد: به نظر می رسد برای هماهنگی بیشتر صف و ستاد باید کارگاه های آموزشی نیز در موضوع توسعه محلی، پروژه های محلی متناسب با پروژه های محل برگزار شود.

مظاهریان، ایفای نقش میانجی و واسطه گری دفاتر توسعه محله ای برای ایجاد ارتباط مناسب بین مردم و مدیریتشهری را خواستار شد و افزود: دامنه افراد ذینفع در پروژه هایمحلی بسیار گسترده است و از نوجوانان، جوانان، زنان خانه دار، دانشجویان، کارگران و اصناف مختلف را در برمی گیرد. بنابراین باید به تناسب پروژه ها ضمن دریافت نظرات اینافراد، تمام تلاش ها برای عملیاتی ساختن پیشنهادها به کار گرفته شود.

پیمان پورنصر شهردار منطقه ۱۶ نیز در خصوص عملکرد تعدادی از معاونت های منطقه که با هدف توجه و بهره گیری از پتانسیل درونی منطقه و ارتقای کیفی عملکرد کارکنان برنامه ریزی و اجرایی شده است؛ گزارشی ارائه داد و پروژه هایمنطقه اعم از مجموعه ورزشی شهدای گمنام ، احداث و تکمیلموزه محلی نازی آباد، فاز دوم مجموعه شهربانو، احداث ساختمان درمانگاه منطقه ۱۶، مرمت و بازسازی کامل ۱۵ زمینورزشی روباز، تکمیل و احداث نخستین آکادمی تخصصیفوتبال و … را به طور کامل معرفی کرد.

وی اظهار داشت: این ۳۰ پروژه در مقیاس محله که به بهره برداری می رسد از تدابیر شهردار محترم تهران بوده و با توجه به اعتبارات گذشته تعریف شده است، تمام این پروژه ها همان طور که مستنداتش موجود است ماحصل نظرات دفاتر توسعه محلی و اعضای شورایاری است و اولویت مدیریت شهریمنطقه ، یعنی جلب رضایت شهروندان از درب منزل،  برنامه ریزی شده است.

وی به تشریح اهداف و ویژگی های پروژه های این منطقه که با محوریت توجه به ظرفیت های منطقه، توجه به سرمایه هایانسانی و حضور تعداد زیادی از مفاخر و مشاهیر در منطقه ، ارتقای کیفی محله، توجه به اهمیت فرهنگ ، تسهیلگری و… پرداخت.

لازم به ذکر است؛ حامد مظاهریان معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران در مراسم بهره برداری از پروژه های محله محور منطقه ۱۶ با همراهی پیمان پورنصر شهردار منطقه ۱۶ و تعدادی از مدیران شهری از پروژه هایمحلی این منطقه شامل موزه محلی نازی آباد، پاتوق ده متریدوم و مجموعه ورزشی شهدای گمنام جوادیه، پاتوق اطلس، پروژه های بازسازی پله های گودآذری، آکادمی فوتبال میثاق،بهسازی فلکه دوم خزانه و معابر ضربعلی زاده، ترمیم و بازسازیچمن های مصنوعی (زمین فلاحتی و بهمن) و احداث ساختمان شهربانو بازدید به عمل آوردند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.